Elba
De parel van de Thyrreense Zee...

Elba: de fonkelende edelsteen van de zee

Volgens de dorpsvertellingen verloor Venus, de godin van de schoonheid en de liefde, op het moment dat zij uit de zee opdook om de horizon te omarmen, zeven parels uit het lint dat haar witte hals sierde. Deze vielen in de zee en uit hen zijn de eilanden van de Toskaanse archipel ontstaan: Gorgona, Capraia, Elba, Pianosa, Montecristo, Giglio en Giannutri. De grootste en mooiste parel deed het eiland Elba ontstaan.

Er zijn weinig andere vakantieplaatsen die zoveel veelvuldigheid van aanbiedingen op zo’n klein stukje aarde concentreren: de onderwaterwereld, dat een waar paradijs voor duikers is, de bergen met hun eeuwenoude bossen, de stranden en kleine baaien omgeven van de Middellandse Zee-Macchia en de kleine dorpjes die zelfs vandaag nog in een doornroosjesslaap sluimeren.

Iedere bezoeker kan hier op dit eiland zijn geheel individuele vakantie vormen: zijn lievelingssport uitoefenen, zich eenvoudig door de zon laten verwennen of op verkenning gaan op de Toskaanse archipel om de geschiedenis, de cultuur en de gastronomie te ontdekken.

De interesse van veel bezoekers van Elba gaat tot vandaag uit naar Napoleon, die van 1814 tot 1815 op het eiland leefde. De beide villa’s waar hij verbleef, de Villa San Martino en de Villa dei Mulini, bieden schitterende uitzichten. Eens was het de strategische positie, die Napoleon waardeerde. Gedurende de korte tijd dat hij op Elba verbleef, is hij zeer actief geweest: hij begon met projekten en hervormingen, die tot op heden van belang zijn. Nu nog, teert het eiland op zijn toenmalige aanwezigheid. Een restaurant op Elba lokt zelfs met de spreuk: “Napoleon heeft hier nog nooit gegeten”.

 

Specials in deze regio

Golf Clubs in deze regio

Golf Club Acquabona

Golf Club Acquabona
Discount20%
met de Toscana Golf & More Card

   

 

 
Deutsch Français English Nederlands
 
Boekingsaanvraag
 

Bel ons

Telephone +39 0584 998611
  ma. - vr. 09:00 - 17:30
 
Previous
Next

Zoek een offerte

Abruzzo Versilia LagoDOrta Lago Maggiore Lago di Como Lago d'Iseo Lago di Garda Chianti Lucca, Montecatini, Pisa Firenze San Gimignano - Siena Maremma Elba Puglia Lazio Sicilia Sardegna Umbria Emilia Romagna Liguria Veneto Piemonte
Regio's
Special

Vrij zoeken

Geef een hotel, golf club of evenement in